,

Esküvői fogadalom

Praktikus tanácsok fogadalom íráshoz

A polgári szertartás egyik legbensőségesebb és meghatározóbb része az esküvői fogadalomtétel, amely mély érzelmi töltettel színesítheti meg a szertartás pillanatát.  Ez az első olyan alkalom, amikor elmondhatjátok a közeli család és barátok előtt, mit is jelentetek igazán egymásnak. A fogadalom megírása azonban a legtöbb párnál nehézséget szokott okozni, gyakran kérdezik, hogyan kezdjenek hozzá, mit írjanak és hogyan fogalmazzák meg szépen gondolataikat. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani nektek!

Öt jó tanács, amivel garantáltan szívhez szóló lesz az esküvői fogadalom:

1. Tedd fel magadban a kérdést: „Miért megyek hozzá?”

Több millió másik ember él a világban, miért választottam őt? Amikor először leülsz és eltöprengsz a párodról, gondolj arra, mi az, ami megmosolyogtat benne, emeled ki azokat a fantasztikus dolgokat, amivel sikerült ellopnia a szívedet.

2. Gondold át, mi teszi a kapcsolatotokat különlegessé

Minden párnak megvan a saját nyelve. Ez nem feltétlenül egy szó szerinti nyelv, hanem ahogyan együtt élitek a napjaitokat, azok a mozdulatok, amelyek egyedivé teszik a kapcsolatotokat. Lehetnek ezek apróságok is, de mégis csak rátok jellemző dolgok, például homlokon csókoljátok egymást mikor felébredtek vagy közös fotót készítetek minden együtt elkészített étel előtt, stb. Szedd össze tehát ezeket a rátok jellemző különlegességeket és máris felszabadultabban fogjátok majd érezni magatokat.

3. Idézd fel megismerkedésetek legemlékezetesebb pillanatait

Nem számít, mióta vagytok együtt, három, öt vagy talán annál is több éve, a lényeg, hogy itt az idő előcsalogatni azokat az együtt töltött felejthetetlen emlékeket, amelyeket már egy csapatként éltetek át megismerkedésetek idején: az első bátorító gondolat, hogy írj neki; az első vacsora estéje; az a boldog nap, amikor megfogtátok egymás kezét vagy az a pillanat, amikor szóba került a közös jövő gondolata. Megannyi emlék, amely csak arra vár, hogy megoszd szeretteiddel.

4. Mondd el, miért szereted

Talán nem is olyan könnyű szavakba foglalni érzéseidet, hogy miért szereted igazán a párodat.  Megemlítheted bármilyen külső vagy belső tulajdonságát; lehet ezek közt vicces, sőt, akár gondolhatsz negatívra is. Bármilyen különös is, de végső soron a szerelmed erejét mutatja, ha még a párod hiányosságaiba, ügyetlenségeibe is szerelmes vagy. Hiszen akkor igazán jó egy kapcsolat, ha úgy szereted a másikat, ahogy van.

5. Ígéretek

Végezetül pedig zárd soraidat a fogadalmakkal, amelyeknek sorba szedése a legnehezebb a legtöbb ember számára. Pedig az egésznek ez a legfontosabb része. Minden egyes eskü egy ígéret, amely a párunk iránti elkötelezettséget jelenti. A fogadalmadban tégy ígéretet a hűségesedről, kötelezettségvállalásodról. Ha úgy érzed, nehezen jönnek a gondolataid, akkor se aggódj, egy-két kedves mondat, éppen elegendő lesz. Pl. „Fogadom, hogy őrülten szeretlek és mindig szeretni foglak, hűséges leszek hozzád és a legnagyobb bajban is ott leszek melletted, sosem hagylak magadra.” Azonban vigyázz, csakis olyan dolgokat írj, melyek nem hozzák majd zavarba a Kedvesed.  Légy romantikus, hiszen ennek van most itt az ideje és akkor lesz igazán megható egy fogadalom, ha olyan esküvői beszédet mondasz, amelyben a párod is felismerheti önmagát.

Reméljük hasznosnak találtad a cikket! 🙂 Ha szeretnél esküvői témában még több praktikus tanácsot kérni vagy úgy érzed elakadtál a szervezésben, kérj tőlünk időpontot egy személyes találkozóra a weddingway.hu/ahol-elersz-minket/ oldalon keresztül!

Fruzsi és Anita

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *